Ayt Hazırlığı Evde Nasıl Yapılır? - ABE - Analitik Beyin Eğitim
Dijitalde Gelecek Var

Ayt Hazırlığı Evde Nasıl Yapılır?

Üniversiteye giriş sınavı olan YKS maratonunda adaylar sınavın ikinci basamağı olan AYT hazırlığı sürecine hızlı bir giriş yapar. Hayallerindeki üniversiteye yerleşmek isteyen adaylar yoğun bir çalışma temposu ile sürece başlarken AYT hazırlığı noktasında evde nasıl ilerleyebileceklerini merak eder.

Sınavın ikinci ve en önemli kısmı AYT sürecidir. Alan Yeterlilik Testi olan AYT basamağında öğrencilerin kendi alanlarına yönelik bilgileri ölçülür. Bu nedenle AYT hazırlığı kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilmelidir. AYT hazırlığı içinde evde nasıl çalışılmalı, nelere dikkat edilmeli? Tüm detaylara yer verdiğimiz yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

İstikrarlı Olmalısın

Üniversite sınavına hazırlık sürecinde ihtiyaç duyacağınız ilk ve belki de en önemli nokta istikrarlı olmaktır. Okul ve kurs ortamlarının aksine evden yürütülen AYT hazırlığında dikkat dağıtıcı pek çok unsur olur. Dikkat dağıtıcı unsurların yanı sıra ev ortamının rahatlığı da çalışma sisteminin gevşemesine neden olur. Bu nedenle evden yürütülen çalışmada istikrarlı ve kararlı olmak sürecin daha işlevsel ilerlemesini destekleyecektir.

İlginizi çekebilir: Ödev Amacı Nedir?

Çalışma Programı Yaparak İşe Başlayın

Ders çalışma süreci içinde yıllardan beri söylenen bir söz vardır: Planlı ve programlı çalışmak. Çalışma programı yapmak; uzun ve kısa vadeli hedefler belirlemek süreç içinde ilerleyişinizi de net bir şekilde görmenizi sağlayacaktır. Bunun için ihtiyaç duyduğunuz oranda dinlenme sürelerini de göz önünde bulundurarak bir çalışma programı yaparak işe başlayabilirsiniz. Sınırların farkında olunduğu, esnek, değiştirilebilir ve halihazırdaki duruma göre geliştirilebilir çalışma programları yapmak ve belirli aralıklarla programın üzerinizdeki etkisini değerlendirmek başarıya bir adım daha yaklaşmanızı sağlayacaktır.

Konulara Yönelik Çalışmalar Yapın

Sayısal-Sözel-Eşit Ağırlık fark etmeden bir dersi öğrenmek için öncelikle konu anlatımlarına çalışmak gerekir. Konulara yönelik yapılan çalışmalar, derslerin öğrenilmesinde oldukça önemli bir etkendir ve bir temel oluşturur. Bu nedenle evde AYT hazırlığı sürecinizde ders bazlı bir konu listesi çıkarmak ve bu konular üzerinden ilerlemek son derece işlevsel olacaktır. Çalışma programınıza bu konuları sayısal ve sözel dersler dengeli olacak şekilde yerleştirerek etkili çalışmalar yapabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Etüt Nedir? Nasıl Yapılır?

Testlerle Pekiştirin

AYT hazırlığı konu çalışma sisteminin ardından mutlaka test çözme ile pekiştirilecek şekilde ilerlemelidir. Sınav test tekniği ile hazırlandığı için bu anlamda kişilerin kendilerini geliştirmeleri büyük bir önem taşımaktadır. Test çözerek hem konuyla ilgili soruları öğrenebilir hem de konular hakkında bilgi dağarcığınızı iyi bir noktaya getirebilirsiniz. Aynı zamanda farklı soru kalıplarını görmek sınav esnasında şaşkınlığa uğramaktan sizi alıkoyarak hızınızı da artıracaktır.

Bu noktada önemli olan bir diğer adım ise çıkmış soruları ders çalışma programına dahil etmektir. Testlerle pekiştirilen konudan daha önceki yıllara ait çıkmış sorulara göz atmak konun iyice pekişmesine yardımcı olarak akılda kalıcılığını da artıracaktır.

Teknolojiden Yararlanın

Üniversite hazırlık sürecinde dershane, kurs ya da etüt merkezine gidemeyen öğrencilerin yardımına teknoloji koşmaktadır. Teknolojinin sunduğu imkanlardan yararlanmak çalışmalarınızın daha verimli geçmesine de yardımcı olacaktır. Günümüzde hızla gelişen teknoloji öğrencilere yer ve zamandan bağımsız olarak diledikleri an ders videolarına ulaşma imkanı tanır. Teknolojiden yararlanarak ücretsiz bir şekilde binlerce kaynağa ulaşır ve çalışma sisteminize entegre edebilirsiniz.

AYT hazırlığı son derece kapsamlı bir süreci içine alır. Bu nedenle doğru taktikler uygulanarak etkin bir şekilde çalışma sistemi oturtulmalıdır. Bu yazımızda yer verdiğimiz önemli adımlara dikkat ederek AYT hazırlığı sürecinize olumlu anlamda destek olabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Tyt Hazırlığı İçin Ne Yapmalıyım?  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Görüşme başlat.
1
Detaylı bilgi alın!
Analitik Beyin Eğitim
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?